NOVA LLEI DE SEGURETAT INDUSTRIAL 9/2014

Com us hem anat informant des de l’ADICAE, i després de la promulgació, de la Nova Llei de Seguretat industrial 9/2014, s’apropen molts canvis pel que fa als procediments de legalització d’expedients d’instal·lacions.

La llei va establir un període de tres mesos des de la seva entrada en vigor per dur a terme el canvi de sistema, i el 6 de novembre vinent és la data en la qual, segons l’OGE, podrem començar a treballar amb la seva nova plataforma per la posada en marxa d'instal·lacions de qualsevol tipus.

Des de l’ADICAE ens estem preparant per poder donar-vos el millor servei i poder gestionar la tramitació dels nous butlletins des de la nostra seu.

Amb aquesta voluntat, ja hem assistit a la primera reunió informativa que es va fer a la seu central de l’OGE a Barcelona juntament amb altres gremis catalans i hem entrat dins el banc de proves de la nova plataforma online de l’OGE per poder començar a conèixer amb detall el seu funcionament.

És la nostra obligació com a gremi el fet de mantenir-vos al corrent de totes les novetats legislatives que us afecten, per aquest motiu i per poder informar-vos de tots aquests nous requisits, us convoquem a una reunió informativa que tindrà lloc el dilluns vinent dia 3 de novembre a la seu de l’ADICAE.

Us animem a participar i a resoldre plegats tots els dubtes que us puguin sorgir davant d’aquest canvi dràstic en la normativa de seguretat industrial.

SOPAR ANUAL SOCIS 2014

 

Arriba el fi d'any i des de l'Associació d'Instal·ladors Comarcal de l'Alt Empordà, hem organitzat el nostre sopar anual, que vol ser, com cada any, una trobada agradable i distesa.


Enguany el farem al Restaurant Dadá (Hotel FigueresParc) i comptarem amb l'actuació del showman gironí Nando Massaneda, que ens oferirà una gran vetllada d'humor amb el monòleg


On hi ha pèl, hi ha alegria

 

Us hi esperem!

 


Cal confirmar assistència al 972.51.37.03 o a administració@adicae.cat

 

 

 


NOU VADEMÈCUM ENDESA

Us informem que Endesa acaba de publicar la darrera versió de la seva Guia Vademècum per a instal·lacions d’enllaç en Baixa Tensió.

 

Aquesta edició del febrer del 2014 anul·la les anteriors. Es dona un temps de convivència entre les dues versions de 3 mesos. Totes les instal·lacions que es comencin a partir de maig del 2014 seran exigibles a partir de les especificacions d'aquest document.

 

Aquesta guia té per objecte establir les característiques que han de tenir les instal·lacions d'enllaç destinades a subministrar l'energia elèctrica des de la xarxa de distribució d'ENDESA a les instal·lacions interiors del client, en l'àmbit de Catalunya.

 

Les principals novetats que es recullen són: Utilització de noves CGP i CPM amb bases portafusibles tancades tipus BUC; incorporació obligatòria de la protecció contra sobretensions temporals i utilització de comptadors de telegestió.

 

Cliqueu aquest enllaç per descarregar-vos el Nou Vademècum d'Endesa.

NOU IMPOST GASOS FLUORATS

 

Ha entrat en vigor el nou impost sobre gasos fluorats amb data 1 de gener de 2014.

La Llei 16/ 2013, de 29 d'octubre, per la qual s'estableixen determinades mesures en matèria de fiscalitat mediambiental i s'adopten altres mesures tributàries i financeres , publicada al Butlletí Oficial de l'Estat el dia 30 d'octubre, determina en el seu Article 5 l'impost sobre els gasos fluorats d'efecte hivernacle, que ha entrat en vigor el dia 1 de gener de 2014.


Aquest impost afecta directament a tots els sistemes de refrigeració i climatització, i només es lliuren aquelles instal·lacions que funcionen amb gasos inflamables (isobutans), perillosos per a la salut (amoníac) o perillosos per les altes pressions (CO2).

Cadascun dels gasos refrigerants té un potencial d'escalfament atmosfèric (PCA). L'impost és el resultat de multiplicar el PCA per 0,02 €.


El gas més utilitzat en els sistemes de refrigeració és el R-404a amb un PCA de 3.712 que multiplicat per 0,02 € dóna un impost de 74,24 € per kg. de gas. Un supermercat petit pot arribar a tenir a les seves instal·lacions 100 kg. de gas, en cas de trencament, haurà de pagar un impost directe de 7.424,00 €. Una gran superfície pot tenir uns 1.500 kg. de gas, en cas de trencament l'impost directe serà de 111.360,00 €, a aquests preus se li haurà d’afegir el preu del gas, i la reparació i l'IVA corresponent.


L'impost és d'aplicació a tot el territori nacional i grava en la seva fase de consum. Aquest s'aplicarà esglaonadament durant els pròxims anys.

Les empreses auto-mantenidores o titulars finals hauran de suportar l'impost (ús en instal·lacions pròpies). Les empreses amb certificat de càrrega inferior a 3 kg. hauran de suportar i repercutir l'impost, així com fabricants, tallers de reparació d'electrodomèstics, talles de cotxes, etc.


Us adjuntem un document de síntesi elaborat per AGIC, Associació de Gremis d'Instal·ladors de Catalunya, de la qual formem part, sobre el nou Reial Decret 1042/2013 pel qual s’aprova el Reglament de l’Impost sobre els Gasos Fluorats. Aquest document és una bona guia per donar una primera resposta als vostres dubtes


També us indiquem quines són les passes per obtenir el Registre al CAF:


La sol·licitud del Registre CAF s’ha de fer abans del 31 de gener i la del Registre d’existències abans del 31 de març, i per aquestes vies:

  1.                 Qualsevol administració Tributaria d’Hisenda
  2.                 Per correu administratiu
Síntesi Impost Gasos Fluorats 2014
Gener 2014 Impost Gasos Fluorats.pdf
Documento Adobe Acrobat [165.9 KB]
Reglament Impost Gasos Fluorats
reglament_impost_gasos_fluorats.pdf
Documento Adobe Acrobat [233.0 KB]
Model sol·licitud CAF
Model per sol·licitar el CAF (a omplir amb les vostres dades) , i relació de documentació necessària.
MODEL SOL·LICITUD CAF.doc
Documento Microsoft Word [28.0 KB]

ASSEMBLEA ANUAL SOCIS ADICAE 2013

El passat dia 20 de desembre de 2013 es va celebrar, a la seu de l'Adicae, la Junta Anual Ordinària de socis, en la que es va fer un repàs dels fets més importants de l'any, així com una previsió del nou any 2014.

 

Si ets associat, pots sol·licitar l'acta de la reunió a administracio@adicae.cat.